Omgeving

Uitwaaien op het strand

Het goed toegankelijke strand, met drie strandafgangen, is ideaal om te luieren, maar ook om actief te ontspannen. Er is uitgebreide gelegenheid om bijvoorbeeld te zwemmen, zeilen en kitesurfen.

Strand zonsondergang

Wandelen in de duinen en bos

Rondom Bergen aan Zee kun je in elk jaargetijde fantastisch wandelen, zowel in het Noordhollands Duinreservaat als in de Schoorlse Duinen. Gewoon op de bonnefooi, of langs een vooraf uitgestippelde route

Prachtige duinen

Filmhuis

Rond de Ruïnekerk vind je naast de kunstmarkt ook tal van boetiekjes, terrassen en gastvrije restaurants. In het Bergerbos vind je het mooist gelegen filmhuis van het land: Cinebergen. Na een de film fiets of wandel je zo de bossen of duinen in! Niet zo gek dus, dat veel gasten jaarlijks terugkeren naar Bergen en graag blijven overnachten in één van de vele charmante accommodaties die dit dorp telt. Voor iedere portemonnee is er wel een geschikte plek te vinden.
https://www.bergen-nh.nl/over-de-gemeente/wat-is-er-te-doen

Kunst

Wie het mystieke Bergen binnenrijdt begrijpt meteen waarom dit van oorsprong een kunstenaarsdorp is. Het gefilterde licht dat door de bomen valt, de lommerrijke lanen en de unieke ligging tussen bos en duin – de inspiratie borrelt als vanzelf op. En dat op slechts drie kilometer afstand van de badplaats Bergen aan zee, waar je heerlijk kunt uitrusten op het strand!

Ook genieten van de frisse zeelucht en boswandelingen boek dan nu je verblijf in huisje40bergen: https://www.huisje40bergen.nl/reserveren/